Какво ми е нужно за да се запиша за участие в БгФ1?

Здравей, симпатяга! Попаднал си на правилното място!

Участието в подобен тип шампионат, понякога изглежда стряскащо или прекалено сложно, но не се тревожи! Тук сме се опитали да съберем всичко, което ти е нужно за да се запишеш за участие, написано по възможно най-лесния и разбираем начин, дори и за абсолютни новобранци в състезанията със симулатори!

Имаш допълнителни въпроси? Ела и ни попитай в нашия Discord сървър!

Като за начало, добре е да знаеш, че се състезаваме на платформата
БгФ1 използва добре познатата платформа/симулатор Assetto Corsa (2014). Като за начало, ще имаш нужда да се сдобиеш с играта. Можеш да я закупиш от Steam или алтернативен сайт като G2A.com или Kinguin.net - гарантираме, че и двата сайта са 100% легитимни и коректни! Препоръчваме също така, ако имате възможност да си закупите "Ultimate Edition". Разликата в цената не е голяма, но получавате изключително голямо разнообразие от официално лицензирани модове и писти.

Ако нямате възможност да си закупите играта, драснете ни в нашия Discord сървър. Понякога, на екипа му се намира някой друг излишен ключ за играта, ако сте сериозно настроени за участие в шампионата, разбира се. :)
Стъпка номер две
Content Manager е алтернативен лънчер за Assetto Corsa, който предлага безброй повече достъп и управление на съдържанието в играта. Приложението е напълно безплатно и е "задължително" за всеки собственик на играта! Сериозно, веднъж след като съпоставите Content Manager и оригиналното меню на играта, ще забравите, че играта всъщност се стартира от Steam! :)

Вече сте инсталирали играта и Content Manger? Време е да продължим напред!
Ще ви бъде нужен
За всеки сезон, БгФ1 използва различен болид/мод, който претърпява допълнителни промени, според състезателните изискванията на шампионата.

Обикновенно, БгФ1 мод се обявява и става достъпен за сваляне около месец, преди началото на всеки сезон.

През сезон 2024, БгФ1 ще се състезава с болида "FORMULA HYBRID 23" на Race Sim Studio.

Ако червената връзка по-горе - "БгФ1 мод" не работи, това означава, че официалния мод за сезон 2024 е все още в процес на разработка. Въпреки това, все пак можете да се сдобиете с болида и да тренирате в нашия 24/7 сървър. За повече информация, пишете ни в нашия Discord сървър.
Време е да проверим дали всичко работи правилно
След като сте инсталирали играта, Content Manager и БгФ1 мод, време е да проверим дали всичко е инсталирано правилно. Най-добрият начин да се уверите в това е, като влезете в нашия 24/7 сървър.

Най-лесния начин да го направите е, като посетите Live Timing страницата ни, където в горния ляв ъгъл ще откриете зелен бутон "JOIN", който ще ви вкара директно в сървъра ни.

Алтернативен вариант е да отворите Content Manger -> Online -> в търсачката напишете "BGF1" или "WWW.SIMRACING.BG" и сървъра трябва да ви се появи.

Забележка*: Понякога, когато влизате през Content Manager е вероятно да ви изпише, че имате "Missing Content" - не се тревожете, това е добре познат бъг. Просто натиснете "Refresh" бутона в долния десен ъгъл, след което трябва да ви се появи зелен "JOIN" бутон.

След като вече сте влезли в 24/7 сървъра, ако ви позволява да излезете на пистата и да карате, без играта да ви е изритала - Voilà! Всичко е топ! :)

Ако имате проблеми, влезте в нашия Discord сървър, където ще можем да ви помогнем!
Вече сте направили няколко тренировъчни сесии, имате записани времена на нашия мод и ви е допаднало
Без значение дали имате опит или не, БгФ1 винаги ще ви посрещне с широко отворени врати!

Ако имате приятел/и и желаете да създадете отбор - насочете се към формата ни за регистрация на отбори от ТУК.

Ако пък сте "самотен ездач" и си търсите отбор, най-правилното място е да се насочите към нашия Discord сървър, където да споделите какви времена правите на нашия мод. След това ви остава само да чакате, някой отбор да се свърже с вас. В БгФ1 участват ограничен брой отбори и пилоти, но обикновенно, винаги има нужда от пилоти, които да бъдат титуляри или пък да заместват такива - като тест пилоти.
И накрая, но не на последно място
Правилника на БгФ1 е неизменна част от шампионата и пътеводител на пистата за всеки пилот.

От изключително важно значение е, всеки пилот да бъде добре запознат с него, осъзнавайки, че той е написан за да ни помага и да има спортсменско поведение между всички участници на пистата.
Това е всичко, приятелю!
С това, покриваме всичко, което ти е нужно за да се включиш в състезание от БгФ1.

Ако имаш допълнителни въпроси или проблеми, използвай формата ни за Контакт или ела в нашия Discord сървър.

Очакваме те на пистата! Успех!