Тазгодишната надпревара в Китай не може да се похвали с много интересно състезание, но Стоян Барбуков и Иван Леонов определено бяха написали своето домашно, докато останалите пилоти, сякаш бяха избягали от час, което доведе до абсолютно доминантно представяне за отбора на Sparta Racing Team - все едно отбора беше от друга лига!

Квалфикацията за място на стартовата решетка премина без големи изненади. Първото място спечели Иван Леонов, с време 1:33.012 C3, а втори беше съотборника му Стоян Барбуков, с 1:33.147 C4. Трети, без никаква подготовка за състезанието се нареди Йордан Петков, който направи последна феноменална обиколка с време 1:33.563C4! Четвърти и пети - Мартин Манчов (1:33.653C3) и Иван Иванов (1:33.777C3), от който сякаш очаквахме повече. Шести се класира Димитър Пашов (1:33.895C4), който беше единственият представител на Eventa Simracing този старт, тъй като Виктор Иванов пропусна старта заради контузия - пожелаваме бързо възтановяване! Последни в топ 10 на стартовата решетка се наредиха Димитър Тончев (7ми, с време 1:34.068C4), Ивайло Каменов (8ми, с време 1:34.075C4), Самуил Иванов (9ти, с време 1:34.750C4) и Християн Вълев (10ти, с време 1:35.180C3). Калин Сергеев записа 11то време - 1:35.820C3, Калин Борисов 12ти, с време 1:36.057C3, а дебютантът в шампионата, за отбора на K&N Racing - Александър Петков се нареди 13ти, с време 1:37.594C4. Последни на стартовата решетка се наредиха Илия Стойков (1:37.947C3) и Андрей Митров (1:38.714C3)

Време беше за състезанието и началото на надпреварата беше дадено! При потеглянето, Стоян Барбуков пое лидерството в колоната, след успешна атака срещу Иван Леонов. Първи завой премина без инциденти и сериозни размествания при пилотите. Единствената изненада дойде от Йордан Петков, който получи странен бъг и за огромно съжаление, той отпадна още преди началото на надпреварата.

Пилотите на Спарта започнаха да се откъсват от колоната, но отзад борбата беше жестока. Мартин Манчов, Иван Иванов, Димитър Тончев, Димитър Пашов и Самуил Иванов (който в последствие отпадна) спореха за 3тото място в колоната! Калин Борисов, Калин Сергеев и Ивайло Каменов също спореха за позиции, а по-назад, за влизане в топ10 спореха Християн Вълев, Андрей Митров, Илия Стойков и Александър Петков. Като цяло, колоната беше разкъсана, но имаше няколко групички от пилоти, които постоянно водеха битки помежду си.

Иван Леонов и Стоян Барбуков бяха събрани в не повече от 1 секунда през цялото състезание. След първите спирания обаче, Барбуков направи по-бавен стоп със секунди и половина от този на Леонов, което автоматично го постави на втора временна позиция. Десет обиколки преди края на състезанието обаче, Стоян направи своят втори стоп и излезе с по-свеж комплект гуми, което му позволи да атакува Леонов още по-агресивно. В края на 33тата обиколка, по-добрата стратегия на Барбуков проработи и след успешна атака в спирането за 14ти завой, Леонов предаде лидерството на Стоян. Барбуков очевидно беше доста по-бърз от съотборника си и в стремежа си да го настигне и да опита да си върне лидерската позиция, Леонов направи грешка и почти се завъртя, а сякаш и понесе удар в една от обезопасителните стени на пистата. Какво точно се случи, можете да гледате от повторението на състезанието, към което има линк по-долу.

В крайна сметка, Стоян спечели състезанието, Леонов записа второ място, а Димитър Пашов успя да се пребори с всички по-назад в колоната и записа своят първи подиум този сезон! 4ти финишира Димитър Тончев, а Иван Иванов записа своят най-слаб резултат този сезон - 5то място. Калин Борисов може да се похвали с доста добро класиране това състезание (6ти), както и с това, че натрупва сериозен активн от точки. 7ми финишира Християн Вълев, а последни в зоната на точките успяха да влязат Калин Сергеев (8ми), Илия Стойков (9ти) и Александър Петков (10ти). Последен до финала успя да стигне Андрей Митров, на 11та позиция. Мартин Манчов, който показваше изключително добро темпо през цялото състезание и определено беше претендент за подиум, внезапно отпадна от състезанието около 30та обиколка, поради технически проблем, който така и не стана ясно какъв точно беше. Ивайло Каменов също не успя да завърши надпреварата заради проблем в бокса, където механиците му имаха проблем със смяната на гумите - получи се нещо като с Ботас в Монако. Пълните резултати от състезанието, можете да видите ТУК.

Това беше от нас за Китай! БгФ1 излиза в лятна пауза и се завръща на 29ти Август, с ГП на Австрия на Ред Бул Ринг. Не забравяйте да се абонирате за нашите социални канали - Facebook, Twitter, Instagram, YouTube и Vbox7, където ще качваме първо всички ексклузивни материали от света на БгФ1! Абонирайте се за канала ни на vbox7.simracing.bg!

Повторение от състезанието можете да гледате на нашите канали във Vbox7, YouTube или Facebook!

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови