БгФ1 - предложения

Споделете какво ви харесва и какво не в нашия сайт! Всички предложения са добре дошли!
Аватар
ivanstefchev
Организатор
Организатор
Име: Иван Стефчев
Дебют: ГП на Европа 2009
Сайт: www.Simracing.BG
Любим пилот/и: Люис Хамилтън
Обратна връзка:

Споделете какво какво според вас трябва да се промени, като обърнете специално внимание на;

- за/против промяна в графика за провеждане на БгФ1 състезателен уикенд - ако сте "ЗА", какви да са те;
- за/против смяна на тракпака;
- за/против промяна на асистенциите - ако сте "ЗА", какви да са те;
- за/против промяна на състезателната дистанция - ако сте "ЗА", каква да е тя;
- за/против въвеждане на участието в ГП с оригинална игра, като критерии за всеки "пилот";
- за/против карането с еднакви сетъпи с цел по-голяма конкуренция и повече битки на пистата;
- за/против Димитър Дулички и Николай Костадинов да бъдат заместник Управители на БгФ1 в случей, че някой от другите двама ( Емо Илиев и Иван Стефчев ) отцъстват;
- за/против промени в правилника на БгФ1 - ако сте "ЗА", какви да са те;

Общо взето за това се сещам за сега. Ако имате други предложения и идеи ги допълнете във вашият коментар, като избягвате офф-топиците! Желателно е всичко да бъде събрано в един пост.

Малко разяснения за;

БгФ1 Launcher - човекът, който трябваше да го направи не разполага с достатъчно време и за това все още няма такъв. В момента съм започнал работа по него но не обещавам кога ще бъде пуснат в действие, тъй като работата по него е много.

Класирането - Не се обновява след всеки старт защото се чака да бъдат изготвени наказанията от РК. Това се прави с цел избягване на обърквания след евентуална промяна в класирането от ГП след намесата на РК.

Рейс Контрола - От ГП на Турция РК ще премине на нов принцип - този на ГП2. Т.е, ще се разглеждат приоритетно ситуации, за които има пусната контестация към РК на адрес rcbgf1@gmail.com. РК си запазва правото да се самосезира за инциденти по свое усмотрение.
Пилотите и отборите ще имат на разположение 72 часа, в които да подадат контестация към RC. След изтичането на този срок РК ще излезе с крайното си решение от ГП и класирането ще бъде обновено.

Страницата с резултатите от ГП - за последните състезания не е внесена информация защото имах технически проблеми с машината, което доведе до загуба на информация. А загубата на информация доведе до необновени резултати.

Отборните страници - системата е почти завършена и скоро ще има внесена информация.

Hall of Fame - изгражда се дизайн и система. Скоро и тя ще бъде готова.

Административният правилник - за него все още не ми е останало време да го довръша и представя. Ще гледам да го вместя в графика за тази седмица...

ГП на България - Работя от известно време по този проект, когато имам време. До сега никой не знаеше за него и исках да бъде изненада. Вече има готова структура но няма да отхвърлям предложения за пистата, каквито и да са те! :) :beer:

За сега е това, ако съм забравил нещо ще едитвам! :smoke:
Аватар
DeLzArD
Child Prodigy
Child Prodigy
Име: Станислав Стоянов
Дебют: Шанхай 2008
Отбор: Silver Arrows
Позиция в отбора: Сребърна стрела
Победи: 22
Подиуми: Много
Пол-позишъни: Не е важно
Сайт: От 2 години не е готов :D
Управление: Logitech Formula EX
Любим отбор/и: Ферари
Любим пилот/и: Доста са

1.Основния проблем е протичането на състезателния уикенд.Нека да се направи както миналата година.10:30 свободни 11:30 Клуал - незнам колко продължават и двете Q-та да го сложим 40 мин 12:10 Warm Up 12:15 Състезание или няква такава схема.ЗА
2.Сега за новия тракпак който е пуснат за тестване.Вече няколко пилота от БГФ1 пробвахме пистата от новия тракпак и сме твърдо ЗА да се смени.Пистите са по-изпипани и много по равни и каточе ли имат повече грип.Просто като влезе в завоя ти прай кеф че караш а не кат сегашния тракпак с 200 в завой е кат трабант на магистрала.
3.ЗА асистенциите ще е добре ако се пусне ТК на low и Anti low brakes и конкуренцията ще е в пъти повече.А един зрител иска да гледа точно това - БИТКИ,АТАКИ,ИСПРЕВАРВАНИЯ а не като сега както е,има максимум 5-6 атаки за цялото състезание и през цялото време Лайв ТВ снимат една скука дет коментатоите се чудят кво да измислят като всички са разпръснати на пистата и няма никакви атаки.
4.Дистанцията пак съм ЗА - 70-75% някъде
5.Против
6.ЗА
7.ЗА
8.Доволен съм от правилника.Против

ПП.Колкото до ГП България,може да организираме нещо като летен турнир през 3 седмичната пауза и да караме на ГП БГ на някакъв друг мод различен от Ф1.Нещо като WTCC или DTM.
Аватар
RaBBLe
Novice
Novice

1.Против от тази гледна точка,че просто всичко ти се събира в един ден и е някакси е по вълнуващо лично за мен.От друга страна тезата за прекалено дългото стоене пред компютъра и ТВ-то също не е за пренебрегване.С 2 думи нямам категоричен отговор и ще се съобразя с колектива.
2.ЗА
3.Против
4.Против
5.Против
6.Против
7.ЗА
8.Против
Последно промяна от RaBBLe на Вто 02 Юни, 2009 7:43 am, променено общо 1 път.
Дилян Иванов
Аватар
KimiRaikkonen
Novice
Novice
Обратна връзка:

Нека и аз да кажа кво мисля....

- ЗА промяна графика на състезателния уикенд в БгФ1.Нека са както през 2008
- ЗА промяна на тракпака.Този който е пуснат за тестване е добре.
- Въздържам се за промяната на асистенициите
- ЗА промяна на състезателната дистанция. 75% е добре
- Против въвеждане на участието в ГП с оригинална игра, като критерии за всеки "пилот"
- Против карането с еднакви сетъпи
- ЗА Д.Дулички и Н.Костадинов да бъдат заместник Управители на БгФ1.
- Въздържам се относно промени в правилника.Все пак е желателно да се прегледа и някои неточности да се изчистят.
Петър Дебърлиев
F1 SuperStart in my heart..
Аватар
iceman19921
Intermediate
Intermediate
Име: Мартин Илчев
Дебют: Италия 2008
Отбор: TRG
Позиция в отбора: титуляр
Победи: 3
Подиуми: 7
Пол-позишъни: 2
Управление: Logitech Force Drive Pro
Любим пилот/и: Фернандо Алонсо
Обратна връзка:

1.Моето предложение за графика е квалификацията да бъде в събота а състезанието в неделя стига да няма проблеми с заетоста на пилотите и да не съвпада с часа на провеждане на уикенда на ГП2 серийте.
2.Твърдо ЗА предвид по-добрата настилка.
3.Тук не съм много сигурен.. смятам че ще бъде малко по-лесно и битките ще са повече ако ABS и TC са на low,но според мен по-големите пилоти няма да са съгласни.
4.Тук нямам кой знае ккави претенций.Няма да бъде толкова натоварващо ако бъде намалена дистанцията на примерно 70-80%,но пък ако квалификацията е в събота а състезанието в неделя мисля че няма да има проблеми да си остане 100%
5.Тва предполагам става въпрос за закопуването на играта... тук съм против защото според мен няма много смисъл в това.Бях дочул от някой пилот който си е закупил играта че проблемите не изчезват,но може и да греша.
6.Е баш еднакви сетъпи не .. но може би малко ограничение на част от сетъпа ..
7.ЗА
8.нямам претенций.

ГП на България - хм тва звучи доста добре ама ако може малко разяснение.. писта ли ще правиш или ? .. попринцип в даскало като няма какво да правя обичам да си измислям писти :D та тук мога да помогна с някаква конфигурация :D
Аватар
ELDER_PREDATOR
Beginner
Beginner

1. ЗА .Нека бъде като 2008
2. ЗА промяна на тракпака. Изпипан е доста по-добре от сегашния.
3. ЗА промяна на асистенциите .ABS high и TC low
4. Въздържам се от промяна на състезателната дистанция
5. Против
6. ПРОТИВ
7. ЗА Димитър Дулички и Николай Костадинов да бъдат заместник Управители
8. Въздържам се.
Светлин Спиров
Аватар
DULICHKI
Veteran
Veteran
Име: Димитър Дулички
Дебют: Австралия 2007
Отбор: Turbo Racing
Позиция в отбора: Съсобственик
Сайт: https://bit.ly/2YVdGAO
Управление: Волан
Любим отбор/и: Ferrari
Любим пилот/и: Михаел Шумахер
Обратна връзка:

- за/против промяна в графика за провеждане на БгФ1 състезателен уикенд - ако сте "ЗА", какви да са те;

За промяна в графика на провеждане на стартовете в БГФ1. Мисля, че сегашният формат заема целият ни ден. Освен това се оказа, че това е една от основните причини за слабия пилотски интерес към БгФ1.

Предлагам:

10:30 - Официална тренировка
11:30 - 2 квалификации за място
11:00 - Уарм Ъп
11:05 - Състезания на 100% дистанция.

Това значи че в ранния следобед ще сме свършили с ангажиментите си в БГФ1 и можеме да наредиме деня си по желание.

Тук съм за - мисля, че тук само и единствено пилотите трябва да решават на какво да се кара. Топ пилотите подкрепят ГП2 трак пака и си мисля, че трябва промяна тук.

Тук предлагам добавянето на една астенция - не повече. АЛБ или ТК - да се уточни допълнително. Целта отново е да се вдигне интереса към лигата от други пилоти.

Тук съм твърдо против. От самото начало на лигата се кара 100% и никога не е имало проблеми.

- за/против въвеждане на участието в ГП с оригинална игра, като критерии за всеки "пилот";

Подкрепям. Мисля, че това ще е една много голяма крачка напред за лигата. Разбира се ако има начин да се види дали всички пилоти карат с оригинална игра. Също това ще е шанс да се сложат и анти-хак програми, което също е огромна крачка напред.

- за/против карането с еднакви сетъпи с цел по-голяма конкуренция и повече битки на пистата;

Твурдо против! Не е това начина да има повече борба за първото място. Предлагам просто да се забранят някои опции за настройването на колата.

- за/против Димитър Дулички и Николай Костадинов да бъдат заместник Управители на БгФ1 в случей, че някой от другите двама ( Емо Илиев и Иван Стефчев ) отцъстват;

Твърдо подкрепям Ванката, но си мисля, че той няма как да се справи сам, поради другите си ангажименти. Предлагам и Емо Илиев да стане Почетен президент на лигата, поради липсата на време да изпълнява функциите си на Управител.

Тук в момента съм пас. Трябва а разгледам пак правилника и да кажа мнение. В началото на сезона с Ванката, Сашо и Дидо направихме един правилник, който си мисля, че е перфектен.

Общо взето за това се сещам за сега. Ако имате други предложения и идеи ги допълнете във вашият коментар, като избягвате офф-топиците! Желателно е всичко да бъде събрано в един пост.

Също предлагам следните неща:

- Нови Модератори на форума - Мартин Илчев, Петър Дебърлиев, Диан Костадинов, Димитър Кабакчиев - колкото повече са толкова по-малко скандали в лигата. Тези четиримата съм ги избрал не случайно. Мисля, че са доказали, че могат да помагат.

- Предлагам да се направи и група, която да се грижи старателно за галерията и за клипчетата. В нея да са Ники Костадинов и Момчил Пенов, който е доказал какво може в тази свера.

- Предлагам добавянето на Димитър Кабакчиев към Рейс Контрол към БгФ1. Той изяви желание да помага. Всички знаеме Кабака като много сериозен човек, който ще внесе и спокойствие в РК.

Малко разяснения за;

БгФ1 Launcher - човекът, който трябваше да го направи не разполага с достатъчно време и за това все още няма такъв. В момента съм започнал работа по него но не обещавам кога ще бъде пуснат в действие, тъй като работата по него е много.

Ами евентуално да потърсиме помощ от чужбина. Знам ли ... ако пък не за сега можеме и без тази опция.

Класирането - Не се обновява след всеки старт защото се чака да бъдат изготвени наказанията от РК. Това се прави с цел избягване на обърквания след евентуална промяна в класирането от ГП след намесата на РК.

Това си е най-добрият вариант. Защото иначе настъпва объркване. Разбира се трябва и по-бързо да се дават повторения и логове на Сашо Велев, който да разпределя задачите в РК.

Рейс Контрола - От ГП на Турция РК ще премине на нов принцип - този на ГП2. Т.е, ще се разглеждат приоритетно ситуации, за които има пусната контестация към РК на адрес rcbgf1@gmail.com. РК си запазва правото да се самосезира за инциденти по свое усмотрение.
Пилотите и отборите ще имат на разположение 72 часа, в които да подадат контестация към RC. След изтичането на този срок РК ще излезе с крайното си решение от ГП и класирането ще бъде обновено.

Тук не съм съгласен, мисля, че ако и Кабака се включи няма да имаме проблем да изкарваме наказанията навреме, стига да ни се предоставя в дадения срок материала по който да работим.

Страницата с резултатите от ГП - за последните състезания не е внесена информация защото имах технически проблеми с машината, което доведе до загуба на информация. А загубата на информация доведе до необновени резултати.

Надявам се проблема да се реши.

Отборните страници - системата е почти завършена и скоро ще има внесена информация.

Супер!

Hall of Fame - изгражда се дизайн и система. Скоро и тя ще бъде готова.

Супер!

Административният правилник - за него все още не ми е останало време да го довръша и представя. Ще гледам да го вместя в графика за тази седмица...

Ако трябва пак да правиме общ чат и да се обсъди и този правилник.

ГП на България - Работя от известно време по този проект, когато имам време. До сега никой не знаеше за него и исках да бъде изненада. Вече има готова структура но няма да отхвърлям предложения за пистата, каквито и да са те! :)

Това е супер новина! Нямам търпение да се завърши този прокет, който не е от вчера :)
Ако се сетя нещо ще предлагам идеи.

Общо взето нещата всъщност не са толкова зле. Просто с още малко хора на няколко поста в лигата и мисля, че всички ще се оправи.
"Faster, faster, faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter Thompson

Моят сим рейсинг ЮТюб канал

Моят гейминг ЮТюб канал
Аватар
fernandoalonso
Beginner
Beginner
Име: Владимир Стоянов
Дебют: ГП на Малайзиа
Отбор: TurboRacingGroup
Позиция в отбора: Тест Пилот
Победи: 0
Подиуми: 0
Пол-позишъни: 0
Управление: Formula Force™ EX
Любим пилот/и: Фернандо Алонсо

1.ЗА както си беше милата година
2.3А
3.ЗА TC MEDIUM и ABS HIGH
4.ПРОТИВ
5.ПРОТИВ
6.ПРОТИВ
7.ЗА
8.ПРОТИВ
Владимир Стоянов
пилот на TurboRacingGroup
Аватар
Canzone_Dido
БгФ1 Шампион за 2007, 2009 и 2010
БгФ1 Шампион за 2007, 2009 и 2010
Име: Диян Костадинов
Дебют: Австралия 2005
Отбор: Eventa Simracing
Позиция в отбора: Собственик и Първи пилот
Победи: 51
Подиуми: 73
Пол-позишъни: 46
Сайт: www.eventa-simracing.com
Управление: Logitech G27
Любим отбор/и: Eventa Simracing
Обратна връзка:

За смяна на графика. Няма смисъл да се прави сутринта, тъй като от 3 часът е формулата и пак отива цял ден само дето е разпокъсан, затова предлагам графика да изглежда така:
17:00 - Тренировка
17:30 - Квалификация
17:55 - Уормъп
18:00 - Състезание

Разликата е, че отпада първата тренировка от 13:00 и с това пилотите няма да се съобразяват.

Абсолютно ЗА смяна на тракпака. Прегледал съм всички писти, не съм ги тествал за бъгове, но изглеждат добре направени и побрани от Ники. Ще е добре да минем на него още от следващото състезание.

Вижте, аз по принцип съм против добавянето на асистенция/и, затова каквото решат пилотите, но си мисля, че ако искате добавяне на асистенция, сложете Anti-Lock Brakes на Low. ТC Control-a доколкото съм забелязъл няма голям проблем за овладяване от пилотите, затова ще има повече тръпка в състезанията.

Против смяната на дистанцията. Ако се прави подобна промяна, то да става след сезона, неможе да се правят такива коренни промени, дори и да е за доброто на лигата. Разликата 15-20% е около 10 обиколки, невиждам голям проблем да се кара час и половина.

Тука съм ЗА. Ако се измисли лесна система за заплащане, защото както и аз така и други ще имат проблеми с купуването по интернет. Не всеки има кредитна карта за осъществяването на подобна покупка. Това също предлагам да се въведе от 2010-та година.

Против карането с еднакви сетъпи. Според мен дори и с еднакви сетъпи, пак бързите пилотите ще са си бързи, бавните бавни. Ако се заключват разни неща, да се заключат секцията с 3dSprings там където се настройват дисковете на спирачките последната секция.

Съгласен съм разбира се, също така ще се радвам ако имам приоритетно мнение по време на състезателен уикенд.

Против промени по правилника, само остава да се добави и административния регламент.

Също като Дулички не съм съгласен, дори ще е добре и той да се върне при РК и всеки поотделно да има по-малко работа и ще си работим на стария принцип.

Удобрявам мнението не Дулички за модераторите. Мисля че е подбрал най-точните хора за определените дейности.
Аватар
DeLzArD
Child Prodigy
Child Prodigy

Кога ще излязе решението за всички тези промени защото няма никакво време.
Аватар
IlkaHilka
Intermediate
Intermediate
Име: Илия Стойков
Дебют: USA Grand Prix 2007
Позиция в отбора: подвижен шикан
Победи: 0
Подиуми: 4
Пол-позишъни: 0
Управление: квот падне
Любим отбор/и: Honda
Любим пилот/и: Jenson Button

За смяната на тракпака,кандидатурите на Митака и Ники,смяната на времето за състезание(като 2008)
Против смяната на асистенцийте и дължината на състезанията и промени в правилника освен тези отнасящи се за добавянето на повече хора в структурите на БГФ1
Илия Стойков
Трета възраст ГПФ1
Аватар
DeLzArD
Child Prodigy
Child Prodigy

""След консултациите, направени в Управата стана ясно, че трак пак засега няма да се сменя.""

Сефте.В БГФ1 Винаги е така.След като всички пилоти са ЗА не виждам каква е причината да караме на новия.По същия начин стана и с изместването на състезанието на Велик Ден.Всички бяха ЗА и накрая мърмърици.Пилотите сме ние а не вие!! :evil:
Аватар
ivanstefchev
Организатор
Организатор
Име: Иван Стефчев
Дебют: ГП на Европа 2009
Сайт: www.Simracing.BG
Любим пилот/и: Люис Хамилтън
Обратна връзка:

Новината има за цел да съобщи, че преди ГП на Турция промени няма да има!
Аватар
DeLzArD
Child Prodigy
Child Prodigy

А тогава що пуснахте новия трак за тестване .Само се объркваме.Таман свикнем на него и после пак на старата.Да го бяхте дали за тестване след ГП Турция.баси филма
Аватар
DULICHKI
Veteran
Veteran
Име: Димитър Дулички
Дебют: Австралия 2007
Отбор: Turbo Racing
Позиция в отбора: Съсобственик
Сайт: https://bit.ly/2YVdGAO
Управление: Волан
Любим отбор/и: Ferrari
Любим пилот/и: Михаел Шумахер
Обратна връзка:

Той Стефчев ги обича тия трикове :D Каже ще направя това и онова и след един месец се стига пак до същия разговор, който се водеше в темата ''Кво става, по дяволите'' ...

И като се правиш на стриктен не трий само моите постове
"Faster, faster, faster, until the thrill of speed overcomes the fear of death." - Hunter Thompson

Моят сим рейсинг ЮТюб канал

Моят гейминг ЮТюб канал
Заключено