- за/против промяна в графика за провеждане на БгФ1 състезателен уикенд - ако сте "ЗА", какви да са те;
За промяна в графика на провеждане на стартовете в БГФ1. Мисля, че сегашният формат заема целият ни ден. Освен това се оказа, че това е една от основните причини за слабия пилотски интерес към БгФ1.
Предлагам:
10:30 - Официална тренировка
11:30 - 2 квалификации за място
11:00 - Уарм Ъп
11:05 - Състезания на 100% дистанция.
Това значи че в ранния следобед ще сме свършили с ангажиментите си в БГФ1 и можеме да наредиме деня си по желание.
- за/против смяна на тракпака;
Тук съм за - мисля, че тук само и единствено пилотите трябва да решават на какво да се кара. Топ пилотите подкрепят ГП2 трак пака и си мисля, че трябва промяна тук.
- за/против промяна на асистенциите - ако сте "ЗА", какви да са те;
Тук предлагам добавянето на една астенция - не повече. АЛБ или ТК - да се уточни допълнително. Целта отново е да се вдигне интереса към лигата от други пилоти.
- за/против промяна на състезателната дистанция - ако сте "ЗА", каква да е тя;
Тук съм твърдо против. От самото начало на лигата се кара 100% и никога не е имало проблеми.
- за/против въвеждане на участието в ГП с оригинална игра, като критерии за всеки "пилот";
Подкрепям. Мисля, че това ще е една много голяма крачка напред за лигата. Разбира се ако има начин да се види дали всички пилоти карат с оригинална игра. Също това ще е шанс да се сложат и анти-хак програми, което също е огромна крачка напред.
- за/против карането с еднакви сетъпи с цел по-голяма конкуренция и повече битки на пистата;
Твурдо против! Не е това начина да има повече борба за първото място. Предлагам просто да се забранят някои опции за настройването на колата.
- за/против Димитър Дулички и Николай Костадинов да бъдат заместник Управители на БгФ1 в случей, че някой от другите двама ( Емо Илиев и Иван Стефчев ) отцъстват;
Твърдо подкрепям Ванката, но си мисля, че той няма как да се справи сам, поради другите си ангажименти. Предлагам и Емо Илиев да стане Почетен президент на лигата, поради липсата на време да изпълнява функциите си на Управител.
- за/против промени в правилника на БгФ1 - ако сте "ЗА", какви да са те;
Тук в момента съм пас. Трябва а разгледам пак правилника и да кажа мнение. В началото на сезона с Ванката, Сашо и Дидо направихме един правилник, който си мисля, че е перфектен.
Общо взето за това се сещам за сега. Ако имате други предложения и идеи ги допълнете във вашият коментар, като избягвате офф-топиците! Желателно е всичко да бъде събрано в един пост.
Също предлагам следните неща:
- Нови Модератори на форума - Мартин Илчев, Петър Дебърлиев, Диан Костадинов, Димитър Кабакчиев - колкото повече са толкова по-малко скандали в лигата. Тези четиримата съм ги избрал не случайно. Мисля, че са доказали, че могат да помагат.
- Предлагам да се направи и група, която да се грижи старателно за галерията и за клипчетата. В нея да са Ники Костадинов и Момчил Пенов, който е доказал какво може в тази свера.
- Предлагам добавянето на Димитър Кабакчиев към Рейс Контрол към БгФ1. Той изяви желание да помага. Всички знаеме Кабака като много сериозен човек, който ще внесе и спокойствие в РК.
Малко разяснения за;
БгФ1 Launcher - човекът, който трябваше да го направи не разполага с достатъчно време и за това все още няма такъв. В момента съм започнал работа по него но не обещавам кога ще бъде пуснат в действие, тъй като работата по него е много.
Ами евентуално да потърсиме помощ от чужбина. Знам ли ... ако пък не за сега можеме и без тази опция.
Класирането - Не се обновява след всеки старт защото се чака да бъдат изготвени наказанията от РК. Това се прави с цел избягване на обърквания след евентуална промяна в класирането от ГП след намесата на РК.
Това си е най-добрият вариант. Защото иначе настъпва объркване. Разбира се трябва и по-бързо да се дават повторения и логове на Сашо Велев, който да разпределя задачите в РК.
Рейс Контрола - От ГП на Турция РК ще премине на нов принцип - този на ГП2. Т.е, ще се разглеждат приоритетно ситуации, за които има пусната контестация към РК на адрес rcbgf1@gmail.com. РК си запазва правото да се самосезира за инциденти по свое усмотрение.
Пилотите и отборите ще имат на разположение 72 часа, в които да подадат контестация към RC. След изтичането на този срок РК ще излезе с крайното си решение от ГП и класирането ще бъде обновено.
Тук не съм съгласен, мисля, че ако и Кабака се включи няма да имаме проблем да изкарваме наказанията навреме, стига да ни се предоставя в дадения срок материала по който да работим.
Страницата с резултатите от ГП - за последните състезания не е внесена информация защото имах технически проблеми с машината, което доведе до загуба на информация. А загубата на информация доведе до необновени резултати.
Надявам се проблема да се реши.
Отборните страници - системата е почти завършена и скоро ще има внесена информация.
Супер!
Hall of Fame - изгражда се дизайн и система. Скоро и тя ще бъде готова.
Супер!
Административният правилник - за него все още не ми е останало време да го довръша и представя. Ще гледам да го вместя в графика за тази седмица...
Ако трябва пак да правиме общ чат и да се обсъди и този правилник.
ГП на България - Работя от известно време по този проект, когато имам време. До сега никой не знаеше за него и исках да бъде изненада. Вече има готова структура но няма да отхвърлям предложения за пистата, каквито и да са те!
Това е супер новина! Нямам търпение да се завърши този прокет, който не е от вчера

Ако се сетя нещо ще предлагам идеи.
Общо взето нещата всъщност не са толкова зле. Просто с още малко хора на няколко поста в лигата и мисля, че всички ще се оправи.