ГП на Унгария-Контестация срещу Димитар Пашов

Неактивен форум, от времето, когато контестации се подаваха тук. Заключен и все още съществуващ - като архив.
Заключено
Аватар
speeda5
Модератор
Модератор
Име: Петър Кичуков
Дебют: ГП-Турция 2009
Отбор: BMW Shark F1 Team
Позиция в отбора: Пилот
Победи: 2
Подиуми: 10
Пол-позишъни: 1
Управление: Logitech Driving Force GT
Любим отбор/и: Ferrari
Любим пилот/и: Michael Schumacher
Обратна връзка:

Минута от повторение: 88:28

Основание:5.2.1. Избутване на пилот чрез пряк контакт между двата болида, с цел изпреварване: добавяне на 15 секунди към състезателното време. Изключения ще се правят единствено, когато атакувания болид ( този заемащ по-предна позиция ) навлезе в линията на движение на атакуващия болид ( този заемащ по-задна позиция )

За такива случаи съм бил наказван многократно дори и за по-леки ситуации и ако отново се набута "Състезателен инцидент" просто не виждам смисъл от този начин за наказване.

Моля за бързо и безпристрастно гласуване в рамките на 96 часа.
Аватар
k.r.
Intermediate
Intermediate
Име: Адриан Петков
Дебют: Monaco 2009
Отбор: Pepsi F1 Team
Позиция в отбора: Director,first pilot
Подиуми: 3
Пол-позишъни: NONE
Управление: G25
Любим отбор/и: McLaren
Любим пилот/и: M.Schumacher>A.Senna>K.Raikkonen

И мен са ме наказвали за същата маневра,наистина е доста агресивна,гледах и на двамата от камерите .Заключението ми е ,че Кичуков няма и време за реакция,заради изненадващата агресивна маневра,която струва ми се нямаше и място за нея,със започването и,Петър вече беше започнал да завива,което означава,че Пашов е трябвало да се откаже от тая маневра,но..... факт.

За наказание !!!!
LEAVE ME ALONE ,I KNOW WHAT I'M DOING
Аватар
hristoitchov
Novice
Novice
Име: Христо Ичов
Дебют: Australia 2012
Отбор: Sparta Racing Team
Победи: 8
Подиуми: 13
Пол-позишъни: 5
Управление: Logitech DFP
Любим отбор/и: Нямам
Любим пилот/и: Ayrton Senna
Обратна връзка:

Много сте заблудени или просто хитрувате. Гледах предишни обиколки на Кичуков където никой не го притискаш и в тях си караше по нормалната линия на влизането в завоя която е доста по широка в сравнение с тази която се опита да вземе при атаката на Пашов. Ясно е като бял ден че реагира на атаката като реши да завие по-рано за да го блокира, само че беше късно за това тъй като преди завоя беше оставил място отвътре и просто няма право в последния момент да свива по този начин ала Prost vs. Senna на Сузука 89-а. Ако искаше да се защити е трябвало или да си държи вътрешната линия по-отрано преди завоя, или да направи това което Стоянов направи 2 пъти срещу мои атаки на същия завой - да мине с по-висока скорост отвън, да ускори по-рано и по този начин да си остане отпред.

Пашов направи всичко възможно да избегне удара след като видя че Кичуков тръгва да завива по-рано от нормалното в завоя, но не му бе оставено никакво място.

Можеш да се сърдиш само на себе си, Кичуков. Така или иначе нямаше никакъв шанс да задържиш второто място срещу новите гуми на Пашов, та е доста жалко да се опитваш да си го върнеш с такъв род контестации. Особено ти дето примерно на Хокенхайм избута и Статев, и Влъчков в подобни ситуации, и то когато те си взимаха нормални линии, а ти им се навираш където няма място. В този случай обаче имаше предостатъчно място ако не беше завил 10-20 метра по-рано в завоя. Нищо лично, но вземете се научете вече кое е приемливо и кое не...

Та, гласувам ПРОТИВ.
Аватар
speeda5
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

hristoitchov написа:Много сте заблудени или просто хитрувате. Гледах предишни обиколки на Кичуков където никой не го притискаш и в тях си караше по нормалната линия на влизането в завоя която е доста по широка в сравнение с тази която се опита да вземе при атаката на Пашов. Ясно е като бял ден че реагира на атаката като реши да завие по-рано за да го блокира, само че беше късно за това тъй като преди завоя беше оставил място отвътре и просто няма право в последния момент да свива по този начин ала Prost vs. Senna на Сузука 89-а. Ако искаше да се защити е трябвало или да си държи вътрешната линия по-отрано преди завоя, или да направи това което Стоянов направи 2 пъти срещу мои атаки на същия завой - да мине с по-висока скорост отвън, да ускори по-рано и по този начин да си остане отпред.

Пашов направи всичко възможно да избегне удара след като видя че Кичуков тръгва да завива по-рано от нормалното в завоя, но не му бе оставено никакво място.

Можеш да се сърдиш само на себе си, Кичуков. Така или иначе нямаше никакъв шанс да задържиш второто място срещу новите гуми на Пашов, та е доста жалко да се опитваш да си го върнеш с такъв род контестации. Особено ти дето примерно на Хокенхайм избута и Статев, и Влъчков в подобни ситуации, и то когато те си взимаха нормални линии, а ти им се навираш където няма място. В този случай обаче имаше предостатъчно място ако не беше завил 10-20 метра по-рано в завоя. Нищо лично, но вземете се научете вече кое е приемливо и кое не...

Та, гласувам ПРОТИВ.
Аз мога да правя каквото си искам и да минавам от където си искам, задния трябва да се съобразява, а и не съм направил нищо по-различно от предни обиколки! Пашов в последния момент се удря/спира в мен, ако беше с предните си гуми до радиатора ми или моите задни гуми, ОК, но той просто ми се набута в последния момент.
Аватар
mladenov
Novice
Novice
Име: Иво Младенов
Дебют: Бразилия 2009
Отбор: BMW Shark Racing
Позиция в отбора: 2-ри пилот
Победи: 1
Подиуми: 4
Управление: Волан: Logitech Driving Force GT
Любим пилот/и: Fernando Alonso

Гласувам ЗА. Наистина имало е и по-леки ситуации, в които са били наказвани хора многократно. Пецата вече спира и си влиза в завоя, той има право както си иска да го вземе - ако ще и по най-погрешния начин да влиза - не може да му се казва как да кара. Пашов не му е стигнал радиаторите - съответно няма атака, за да се говори за блокиране, Пашов можеше да спре по-рано. Като цяло - спиране в предния, избутване и изпреварване.
Аватар
Canzone_Dido
БгФ1 Шампион за 2007, 2009 и 2010
БгФ1 Шампион за 2007, 2009 и 2010
Име: Диян Костадинов
Дебют: Австралия 2005
Отбор: Eventa Simracing
Позиция в отбора: Собственик и Първи пилот
Победи: 51
Подиуми: 73
Пол-позишъни: 46
Сайт: www.eventa-simracing.com
Управление: Logitech G27
Любим отбор/и: Eventa Simracing
Обратна връзка:

Гласувам Против. Пашов започва атака срещу Кичуков, Пешо вижда, че ще бъде изпреварен и с доста по-ранно завиване за завоя спрямо предните обиколки едно 15-20 метра поне се опитва да затвори Пашов и Пашов няма как да реагира, понеже вече Пешо си беше заел идеалната линия. Ако е искал да го блокира да беше заел просто дефанзивна линия а не да отваря завоя и като вижда, че ще бъде изпреварен да го засича. Ичов правилно сравни този инцидент с на Сена и ***. Според мен това не е за наказание, дори смея да твърдя, че нарушителя в този случай е Кичуков.
Аватар
speeda5
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

http://wiki.grandprixlegends.info/index ... ner_Rights

Жалко, че имате толкова опит... :*
Аватар
hristoitchov
Novice
Novice
Обратна връзка:

Това че си отпред не ти дава право да си правиш каквото искаш. Иначе по твойта логика може да си криволичиш и взимаш всякакви линии, без значение дали някой те атакува или не. Въобще не отчитате че трябва ясно да покажете намеренията си, а не в последния момент да си променяте посоката на движение СЛЕД като някой ви атакува. Защото в този случай ти тръгна да завиваш след като Пашов ти се шмугна, и то по-рано от очакваното от него тъй като е нормално той да очаква че си се насочил по идеалната линия която е по-външна.

Да не очаквате внезапно да спре по-бързо или да се изпари другия автомобил? В истинката F1 не напразно въведоха правилото за едно движение на болид в опит за защита, и то САМО ако задния автомобил не е много близо и само ПРЕДИ зоната за спиране, на правата. Ако искаш да вземеш вътрешна линия не можеш да го направиш в последния момент при положение че преди това си отворил място и си подканил задния болид да се възползва и атакува. Това си е мръснишки тип каране и отгорноста не само не е на пилота отзад, ами напротив.

Ти самия ми погоди същия номер в Монако, Кичуков. Атакувах те отвътре на фибата след като ми остави място преди завоя, а после реши да си завиеш в опит да ме блокираш. Е наистина не знам какво очакваш да се случи в такива ситуации освен контакт...

Вместо да се учите от хора дето карат на ръба и се борят без нито един контакт по между си вие се опитвате да извъртите нещата в своя полза, без дори да се замислите каква е вашата отговорност. Замислете се ако ви сторя същата маневра или пък реша да натисна по-рано спирачка, дали щи се чуствате отговорни за това че не сте преодолели законите на физиката за да избегнете удара.
Аватар
ivanstefchev
Организатор
Организатор
Име: Иван Стефчев
Дебют: ГП на Европа 2009
Сайт: www.Simracing.BG
Любим пилот/и: Люис Хамилтън
Обратна връзка:

Ограничете се със спама! Останалите - давайте по същество!
Аватар
hristoitchov
Novice
Novice
Обратна връзка:

Настоявам контестацията да се обяви за невалидна. Гледах replay-а след контакта между двамата и още на изхода от 1-и завой в следващата обиколка Пашов намаля скороста за да върне позицията на Кичуков. Тоест загуба на позиция няма.

Също така при повторна атака на Пашов срещу Кичуков на 90:15 от повторението, при което двете коли се изравняват на правата след първи завой (1 обиколка след като му бе върната позицията), Кичуков завива в колата на Пашов и го удря. Това разбира се е отделен инцидент, но го давам само като пример за карането на Кичуков.

Доста нагло и долно да се подават контестации в предвид на тези неща. Не стига че ти върнаха позицията, не стига че после избутваш на права секция, ами и претендираш че си жертва, Кичуков.
Аватар
SKYLINE
Beginner
Beginner

Гласувам против ;)
[b]Румен Статев[/b]
[b]Еventa Simracing[/b]
Аватар
IceMonkata
Beginner
Beginner

Гласувам ЗА наказание! :)
Мони Славчев
1-ви пилот на Bmw ShaRk F1 Team
Аватар
DeLzArD
Child Prodigy
Child Prodigy
Име: Станислав Стоянов
Дебют: Шанхай 2008
Отбор: Silver Arrows
Позиция в отбора: Сребърна стрела
Победи: 22
Подиуми: Много
Пол-позишъни: Не е важно
Сайт: От 2 години не е готов :D
Управление: Logitech Formula EX
Любим отбор/и: Ферари
Любим пилот/и: Доста са

Ми скивах ситуацията,за мен кат цяло тва е Race инцидент.Имало е доста такива случаи, предния наближава точката на спиране вижда задния зад него, не очаква никва атака и в момента в който спира и затваря линията задния атакува внезапно, дефакто Пашов изравнява Кичука в самия завой когато вече ейпекса за Пашов е блокиран.От една страна е тъпо да се прай такава атака с риск при положение че си на 3 метра зад болида.Разбирам да е в спирането след дългата права тогава предния може да види огледалата на време и да остай място ама в такъв директен завой няма смисъл просто за атака освен ако имаш пълно доверие на пилота пред теб и следователно Пашов си осъзнава грешката и връща позицията на Пешо. Аз лично до ся не бях се борил с Христо, незнаех до колко агресивно мога да го атакувам ама след 10на обиколки разбрах че е доста стабилен и почнах да прая атаки в които разчитах и на него за това да се опазим в зовоите, не се подрпяхме нито веднъж за тез 20 обиколки, просто е трудно да реагираш на време, преди да наближиш завоя вече си измислил с къв ейпекс да го вземеш гледаш в огледалата и не предполагаш възможна атака.Влизаш си с твоя линия в завоя и точно в тва време нещата се променят и вече задния болид е до тебе,при положение че вече си си насочил вниманието изцяло към завоя огледалата се неутрализират и в следващия момент прасс..Митака се сети че тва не беше редно и върна позицията. Против.
Аватар
Pangev
Beginner
Beginner
Име: Todor Pangev
Дебют: Monaco 2008 - Singapore 2011
Отбор: Turbo Racing
Позиция в отбора: 2-ri Pilot
Победи: 0
Подиуми: 0
Пол-позишъни: 0
Сайт: bcl-bg.com
Управление: Speedlink GLFF
Любим отбор/и: Mclaren
Любим пилот/и: J.Button

Против!
Аватар
racer
БгФ1 Шампион за 2008
БгФ1 Шампион за 2008

Аз по-принцип съм против подобни атаки с мн късно спиране при които просто принуждаваш пилота пред теб да подари позиция.По правилник това си е наказание,друг е въпроса че Пашов след това осъзнава грешката си и връща позицията.Мисля че е коректно това.Мен лично мн пъти са ме принуждавали да отстъпя позицията си и никога не са ми я връщали.Например точно в това състезание Тонито ми направи атака от 20м :giggle:
Според мен в този случай Пашов не трябва да бъде наказван и гласувам "против"!
Заключено