Минута от повторението: 8:26, 9:17, 10:39, 12:00, 13:50, 14:42, 16:32, 21:57, 25:54, 26:23, 29:56, 34:25, 38:24, 39:44, 43:15, 55:54, 65:03
Линк към повторението: https://mega.nz/file/l0gR3YYa#v0NuFQoXC ... mo-5dbpL8Q
Описание: Напускане с 4 гуми ограничителните бели линии на пистата. (кътове)
Основание: Нарушаване на т. 5.5
9.3. ВНИМАНИЕ - Всеки пилот е длъжен да бъде активен и да следи Форума за контестации след всяко проведено състезание! В случей, че има подадена контестация от отбор/пилот, всеки пилот участвал в състезанието е длъжен да даде своят глас! Важно е преди да дадете своя глас, да се запознаете с правилата за гласуване (линк). При нарушение на правилата за гласуване (линк), пилота подлежи на наказание с отнемане на 3 ЛТ (т.8.3.).
ГП на Испания - Контестация срещу Иван Леонов
- Canzone_Dido
- БгФ1 Шампион за 2007, 2009 и 2010
- Име: Диян Костадинов
- Дебют: Австралия 2005
- Отбор: Eventa Simracing
- Позиция в отбора: Собственик и Първи пилот
- Победи: 51
- Подиуми: 73
- Пол-позишъни: 46
- Сайт: www.eventa-simracing.com
- Управление: Logitech G27
- Любим отбор/и: Eventa Simracing
- Обратна връзка:
За
За жалост.... кътовете са си кътове, въпреки че не знам колко време се печели. Правилника си е правилник.
За жалост.... кътовете са си кътове, въпреки че не знам колко време се печели. Правилника си е правилник.
Димитър Тончев
Silver Arrows F1 Team
Silver Arrows F1 Team
- YordanPetkov
- Beginner
Така аз ще си изкажа моето мнение по въпроса защото и аз съм в трапа малко с Леонов.
Първо, изгледах повторенията от всяка камера и не може да се каже на черното бяло, както бяха моите така са и на Леонов, а именно факт. Специално моето мнение първоначално е, че да, нарущенията ги има но те не са нещо прекаленено толкова сериозно (според мен) и чак толкова непростимо. От друга страна наистина правилата са си правила и са там за да се спазват и ние като пилоти сме длъжни да ги изпълняваме. Като цяло самата ситуация е много обективна, защото може да се тълкува от всеки един по различен начин. Както казах на Дидо всеки сяда в неделя вечер да се забавлява и да направим едно хубаво и интересно състезание, както и всеки да покаже това, което може и наистина ми харесва, че битките, които водим гума до гума се стараем да са възможно най чисти. Дидо си е в правото да подаде контестация като е открил някакво нарушение все пак неговата борба е за титла и трябва да се възползва от всеки шанс.
За финал ще кажа, че аз заставам от неутрална страна просто защото същите неща ги направих и аз, ако трябва да взема позиция ще кажа Не, но ако се стигне до обратно решение съм съгласен и аз да съм DSQ просто защото имам еднакви нарушения с Леонов
Първо, изгледах повторенията от всяка камера и не може да се каже на черното бяло, както бяха моите така са и на Леонов, а именно факт. Специално моето мнение първоначално е, че да, нарущенията ги има но те не са нещо прекаленено толкова сериозно (според мен) и чак толкова непростимо. От друга страна наистина правилата са си правила и са там за да се спазват и ние като пилоти сме длъжни да ги изпълняваме. Като цяло самата ситуация е много обективна, защото може да се тълкува от всеки един по различен начин. Както казах на Дидо всеки сяда в неделя вечер да се забавлява и да направим едно хубаво и интересно състезание, както и всеки да покаже това, което може и наистина ми харесва, че битките, които водим гума до гума се стараем да са възможно най чисти. Дидо си е в правото да подаде контестация като е открил някакво нарушение все пак неговата борба е за титла и трябва да се възползва от всеки шанс.
За финал ще кажа, че аз заставам от неутрална страна просто защото същите неща ги направих и аз, ако трябва да взема позиция ще кажа Не, но ако се стигне до обратно решение съм съгласен и аз да съм DSQ просто защото имам еднакви нарушения с Леонов

- IvanLeonov
- Beginner
- Име: Иван Леонов
- Дебют: 2012 Испания
- Отбор: NetRex Grand Prix
- Управление: Thrustmaster
- Любим пилот/и: Фернандо Алонсо
ПРОТИВ !!!
Смятам, че не се печели време от тези излизания, дори колата губи скорост така, когато се напуска пистата на дадените места. Второ, разбирам да съм минавал през шикана напряко примерно и да печеля много време, но това е съвсем различно.
И трето, със сигурност не съм ЕДИНСТВЕНИЯТ, който напуска пистата на определените места!
За мен не е проблем да си понеса наказанието, но смятам за несправедливо да пускате контестация единствено срещу мен, а останалите да останат без наказание!
Благодаря!
Смятам, че не се печели време от тези излизания, дори колата губи скорост така, когато се напуска пистата на дадените места. Второ, разбирам да съм минавал през шикана напряко примерно и да печеля много време, но това е съвсем различно.
И трето, със сигурност не съм ЕДИНСТВЕНИЯТ, който напуска пистата на определените места!
За мен не е проблем да си понеса наказанието, но смятам за несправедливо да пускате контестация единствено срещу мен, а останалите да останат без наказание!
Благодаря!
Иван Леонов
NetRex Grand Prix
NetRex Grand Prix
- IlkaHilka
- Intermediate
- Име: Илия Стойков
- Дебют: USA Grand Prix 2007
- Позиция в отбора: подвижен шикан
- Победи: 0
- Подиуми: 4
- Пол-позишъни: 0
- Управление: квот падне
- Любим отбор/и: Honda
- Любим пилот/и: Jenson Button
По чисто технически причини не мога да дам мнение (в командировка съм до петък и нямам достъп до компютър).Така че съм пас.
Но наистина ако са факт нарушенията мисля, че Ванката може да се сърди само на себе си .Не очаквах наистина да има кътове,като на 3-и завой наистина се печели време,за другите не знам.Но както казах съм ПАС по технически причини.
Но наистина ако са факт нарушенията мисля, че Ванката може да се сърди само на себе си .Не очаквах наистина да има кътове,като на 3-и завой наистина се печели време,за другите не знам.Но както казах съм ПАС по технически причини.
Илия Стойков
Трета възраст ГПФ1
Трета възраст ГПФ1
-
- Beginner
- Име: Димитър Пашов
- Управление: G27
Аз съм твърдо ЗА спазване на правилата,но мисля,че трябва предварително да са опоменати зоните за кът.
Също така да се преразгледа правилника за пропуски,които водят до спорове,но по този начин трябва някои да се ангажира да е RC и като има ясни правила, като например 3къта +5сек. 5къта 10сек. всичко ще е много по-ясно и не би трябвало да има сърдити.
Гласът ми е ЗА!!!
Също така да се преразгледа правилника за пропуски,които водят до спорове,но по този начин трябва някои да се ангажира да е RC и като има ясни правила, като например 3къта +5сек. 5къта 10сек. всичко ще е много по-ясно и не би трябвало да има сърдити.
Гласът ми е ЗА!!!
Последно промяна от bo4o на Сря 16 Сеп, 2020 11:10 am, променено общо 1 път.
ПРОТИВ.
Прегледах записа и според мен тези излизания от пистата не са направени умишлено да се печели време.
На завоя преди късата права дори според мен губиш време ако преминеш леко през чакъла.
За 3ти завой, мисля че всички преминахме през линията и пак не се печели време.
Смятам че трябва да се направи преразглеждане на правилника за кътове и да се направи компромис за някои места дали можеш да излизаш от бялата линия или не, както е случая с 3ти завой - не печелиш време тоест може да се допусне повреме на състезание, но правилата да са по строги за квалификацията. Идеята за няколко излизания без наказание също е добра.
Ако беше кътнат шикан или пилота системно кътва тези завой с умисъл бих казал, че ще бъде за наказание. За мен пилота е бил нахъсан да настигне тези пред него и на няколко пъти му се е случило да излезне за минимално време от пистата.
TL;DR - Все пак кътовете наистина са там, но за мен те не печелят време и пилота не ги е правил с цел да печели време, за това НЕ трябва да бъде наказан.
- Георги Андонов
Dice Kids Racing
Прегледах записа и според мен тези излизания от пистата не са направени умишлено да се печели време.
На завоя преди късата права дори според мен губиш време ако преминеш леко през чакъла.
За 3ти завой, мисля че всички преминахме през линията и пак не се печели време.
Смятам че трябва да се направи преразглеждане на правилника за кътове и да се направи компромис за някои места дали можеш да излизаш от бялата линия или не, както е случая с 3ти завой - не печелиш време тоест може да се допусне повреме на състезание, но правилата да са по строги за квалификацията. Идеята за няколко излизания без наказание също е добра.
Ако беше кътнат шикан или пилота системно кътва тези завой с умисъл бих казал, че ще бъде за наказание. За мен пилота е бил нахъсан да настигне тези пред него и на няколко пъти му се е случило да излезне за минимално време от пистата.
TL;DR - Все пак кътовете наистина са там, но за мен те не печелят време и пилота не ги е правил с цел да печели време, за това НЕ трябва да бъде наказан.
- Георги Андонов
Dice Kids Racing
- ivanstefchev
- Организатор
- Име: Иван Стефчев
- Дебют: ГП на Европа 2009
- Сайт: www.Simracing.BG
- Любим пилот/и: Люис Хамилтън
- Обратна връзка:
Моля да се придържате към темата без излишен спам. Тук гласувате за или против наказание към контестацията. Винаги можете да отворите друга тема по конкретен въпрос и да пишете там, моля.
Мненията, които не са глас са изтрити а други, са преместени в темата за "промяна в правилото за кътове".
@Пашов, не става ясно от коментара ти дали си за или против наказание. Моля да се редактираш. Благодаря
Мненията, които не са глас са изтрити а други, са преместени в темата за "промяна в правилото за кътове".
@Пашов, не става ясно от коментара ти дали си за или против наказание. Моля да се редактираш. Благодаря

ПРОТИВ
Въобще не е имало директна борба между двамата, за да има смисъл да се гледа дали единият взема преднина спрямо другия. Разликата беше огромна и е излишно всичко. Ако трябва да се наказва за такива неща ми давайте направо победата, защото и тримата пред мен сте с нарушения.
Въобще не е имало директна борба между двамата, за да има смисъл да се гледа дали единият взема преднина спрямо другия. Разликата беше огромна и е излишно всичко. Ако трябва да се наказва за такива неща ми давайте направо победата, защото и тримата пред мен сте с нарушения.
- A N D R Y
- Beginner
- Име: Андрей Митров
- Дебют: ГП на Канада 2010г.
- Отбор: Turbo Motor Sport-John Pl
- Позиция в отбора: 2 pilot
- Управление: Logitech FORMULA-Logitech G29
- Любим отбор/и: Ferrari
- Любим пилот/и: Michael Schumacher
За наказание!-Против дисквалификация! Мисля че,това е нормално. Мисля ,че и други пилоти са се възползвали от ситуации. Да се спази правилника,добър,лош еднакъв за всички... С молба РК да разгледа случая и да отсъди адекватно и разумно в полза на БгФ1
Андрей Митров
John Player Special F1 Team
John Player Special F1 Team
- kaliniko
- Beginner
- Име: Kalin Borisov
- Дебют: 2006
- Отбор: Scuderia Paxo Jr.
- Позиция в отбора: Manager and player
- Обратна връзка:
То става някакъв филм отново както преди години. Гласувам ЗА наказание за мен няма значение за кои пилот се отнася. Просто трябва да се спазват очертанията на трасето защо са сложени все пак да очертават пистата. Морално го погледнете човек трябва да има и малко дисциплина каквито и цели да гони. Няма да пиша повече, защото започвам да се натоварвам само да чета мнения както бе в миналото. Успех на всички 
Калин Борисов Scuderia Paxo Jr.
Manager and first player
Manager and first player
- Ivanov37039
- Beginner
- Име: Иван Иванов
- Отбор: Sparta Racing Team
Здравейте. Първо ще кажа моето мнение, което е да няма наказание за Леонов. Доста хора ми направиха впечатление, че уширяваха това място. Аз лично като тествах нарочно излизах доста пъти на този 3-ти завой да проверя това. Изобщо не дава предимство според мен. Дидо има пълното основание да подаде контестация по тези точки от правилника. Според мен обаче,някой от случаите трябва да се разглеждат по субективно, а този за мен е именно такъв 

- Павел Николов
- Beginner
- Име: Павел Николов
- Дебют: Австралия 26 Юли 2020
- Отбор: F1 Superstart
- Позиция в отбора: втори пилот
- Управление: Logitech Formula Force EX
- Любим отбор/и: Мерцедес,РедБул,Алфа Ромео
- Любим пилот/и: Хамилтън,Фетел,Верстапен,Кими
Щом правилника е нарушен-ЗА
- ivanstefchev
- Организатор
- Име: Иван Стефчев
- Дебют: ГП на Европа 2009
- Сайт: www.Simracing.BG
- Любим пилот/и: Люис Хамилтън
- Обратна връзка:
5 гласа - За
4 гласа - Против
2 - неутрални
Контестацията се отхвърля и Леонов НЕ подлежи на наказание.
Пилотите, които не са взели участие в гласуването и ще бъдат наказани с отнемане на 3 л.т. са:
- Клаин Сергеев ( F1 ROTE GP )
- Симеон Стоянов ( F1 SuperStart )
Скоро ще бъде достъпен допълнителен модул в "Членски Клуб", където ще можете да си проверявате актива от лицензни точки.
В заключение ще кажа, че изтрих много ненужни постове. Толкова ли е трудно да се придържате към определена тема?! Влизате в тема за гласуване. Изказвате си мнението, давате своя глас в един пост и се приключва! Допълнителни разговори и спорове са напълно излишни. Натоварвате себе си, останалите участници и мен. Имате месинджъри, лични съобщения и т.н. Решавайте си споровете там или си отваряйте нови теми, където да се целите с ла*на а не където ви дойде кефа.
Благодаря!
4 гласа - Против
2 - неутрални
Контестацията се отхвърля и Леонов НЕ подлежи на наказание.
Пилотите, които не са взели участие в гласуването и ще бъдат наказани с отнемане на 3 л.т. са:
- Клаин Сергеев ( F1 ROTE GP )
- Симеон Стоянов ( F1 SuperStart )
Скоро ще бъде достъпен допълнителен модул в "Членски Клуб", където ще можете да си проверявате актива от лицензни точки.
В заключение ще кажа, че изтрих много ненужни постове. Толкова ли е трудно да се придържате към определена тема?! Влизате в тема за гласуване. Изказвате си мнението, давате своя глас в един пост и се приключва! Допълнителни разговори и спорове са напълно излишни. Натоварвате себе си, останалите участници и мен. Имате месинджъри, лични съобщения и т.н. Решавайте си споровете там или си отваряйте нови теми, където да се целите с ла*на а не където ви дойде кефа.
Благодаря!