Минута от повторението:3:51
Описание:В следната ситуация, аз (Петър Кичуков) излизам от завой номер шест и на изхода съм ударен от Радослав Иванов след, който удар губя позицията си в колоната и състезанието ми е до известна степен провалено.
Основание:6.2. Пилота причинил сблъсъка се наказва с добавяне на 1 минута към състезателното му време в текущия старт след състезанието за всеки инцидент (в които той е виновен), а при три такива се дисквалифицира от даденото състезание.
Допълнителни материали: ВИДЕО: http://www.youtube.com/watch?v=Y5phQwoF ... e=youtu.be
Моля за бързо и безпристрастно гласуване в рамките на 96 часа.
ГП на Австралия-Контестация срещу Радослав Иванов
- speeda5
- Модератор
- Име: Петър Кичуков
- Дебют: ГП-Турция 2009
- Отбор: BMW Shark F1 Team
- Позиция в отбора: Пилот
- Победи: 2
- Подиуми: 10
- Пол-позишъни: 1
- Управление: Logitech Driving Force GT
- Любим отбор/и: Ferrari
- Любим пилот/и: Michael Schumacher
- Обратна връзка:
ЗА наказние, просто в такива ситуации, винаги задния е виновен. Мисля че и Радо ще се съгласи даже.
Димитър Тончев
Silver Arrows F1 Team
Silver Arrows F1 Team
- IteraRT_Todor
- БгФ1 Шампион за 2006
- Име: Тодор Василев
- Дебют: Мелбърн 2005
- Отбор: Евента Ф1
- Позиция в отбора: втори пилот
- Управление: Logitech G29
- Любим пилот/и: Михаел Шумахер
- Обратна връзка:
Против наказание!
При нормални обстоятелства да щеше да е за наказание, но от това което видях на клипчето се вижда, че Радослав просто нищо не можеше да направи, защото Петър също се удря в предният автомобил точно в епекса на завоя и това значително допълнително и необичайно за това място му намаля скоростта, изхвърля точно на идеалната линия на изхода от завоя и създава предпоставка точно за нещо подобно. Ясно се вижда, че Радослав спазва достатъчно голяма дистанция пред Петър и се съобразява с неговата скорост, но Кичуков доста рязко намаля поради удъра и в същото време усилията си да спре и да не се удари в предния, че в резултата се получава нещо като двойно спиране, нещо което идващият зад него болид няма как да постигне.
За мен е състезателен инцидент конкретната случка.
При нормални обстоятелства да щеше да е за наказание, но от това което видях на клипчето се вижда, че Радослав просто нищо не можеше да направи, защото Петър също се удря в предният автомобил точно в епекса на завоя и това значително допълнително и необичайно за това място му намаля скоростта, изхвърля точно на идеалната линия на изхода от завоя и създава предпоставка точно за нещо подобно. Ясно се вижда, че Радослав спазва достатъчно голяма дистанция пред Петър и се съобразява с неговата скорост, но Кичуков доста рязко намаля поради удъра и в същото време усилията си да спре и да не се удари в предния, че в резултата се получава нещо като двойно спиране, нещо което идващият зад него болид няма как да постигне.
За мен е състезателен инцидент конкретната случка.
- Canzone_Dido
- БгФ1 Шампион за 2007, 2009 и 2010
- Име: Диян Костадинов
- Дебют: Австралия 2005
- Отбор: Eventa Simracing
- Позиция в отбора: Собственик и Първи пилот
- Победи: 51
- Подиуми: 73
- Пол-позишъни: 46
- Сайт: www.eventa-simracing.com
- Управление: Logitech G27
- Любим отбор/и: Eventa Simracing
- Обратна връзка:
Съгласен съм с Тошето, поне 2-3 коли имаше дистанция между двамата както и в самия заход за завоя, но Пешо се удря и поднася при изхода на завоя където се ускорява, а просто Радо при висока скорост няма какво да направи. Състезателен инцидент за мен.
- Pangev
- Beginner
- Име: Todor Pangev
- Дебют: Monaco 2008 - Singapore 2011
- Отбор: Turbo Racing
- Позиция в отбора: 2-ri Pilot
- Победи: 0
- Подиуми: 0
- Пол-позишъни: 0
- Сайт: bcl-bg.com
- Управление: Speedlink GLFF
- Любим отбор/и: Mclaren
- Любим пилот/и: J.Button
Против наказание!
- DeLzArD
- Child Prodigy
- Име: Станислав Стоянов
- Дебют: Шанхай 2008
- Отбор: Silver Arrows
- Позиция в отбора: Сребърна стрела
- Победи: 22
- Подиуми: Много
- Пол-позишъни: Не е важно
- Сайт: От 2 години не е готов :D
- Управление: Logitech Formula EX
- Любим отбор/и: Ферари
- Любим пилот/и: Доста са
Против наказание: Тодор е обяснил по най-добрия начин
- IlkaHilka
- Intermediate
- Име: Илия Стойков
- Дебют: USA Grand Prix 2007
- Позиция в отбора: подвижен шикан
- Подиуми: 4
- Управление: квот падне
- Любим отбор/и: Honda
- Любим пилот/и: Jenson Button
Ами то в т.6.1. от правилника си го пише.
Така че-против наказание.
Така че-против наказание.
Илия Стойков
Трета възраст ГПФ1
Трета възраст ГПФ1
Моите уважения към Петър и неговото мнение,но аз не се съгласявам със него.При така създалата се ситуация просто нямах как по друг начин да реагирам.Във тази част на състезанието болидите са много близко един до друг, трябва да внимаваме и да наблюдаваме какво става около теб.Преди завоя оставих голяма дистанция точно заради тази причина "внимание",скоростта ми беше нормална като видях пушеците пуснах газта напълно натиснах спирачката и влязох във облака.Не мога да набия контрите като луд и да спра на място поради причината "наблюдавам",ами нали има и други болиди зад мене какво ще стане ако закова на място??? За съжаление Петър беше със прекалено ниска скорост на идеалната крива,причините не ме интересуват,и се стигна до удара.За мене това е чист рейс инцидент,има го във всеки моторен спорт и трябва да се примирим със това.От удара се изкриви предното окачване и трябваше постоянно да коригирам със волана движението на болида,падна ми и темпото,но какво да се прави стискаш зъби газ на педала до ламарина и даваш всичко на което си способен .Да се надяваме че ще изпадаме по рядко във такива ситуации,но няма как има ги и ще ги има
- Momchil Totev
- Beginner
- Име: Momchil Totev
- Дебют: 2010 Japan
- Отбор: BMW Racing
- Позиция в отбора: test pilot
- Подиуми: 0
- Сайт: momo.it
- Управление: Logitech g27
- Любим отбор/и: Sumo Power gt1
- Любим пилот/и: Alonso
И аз да се изкажа да не остана назад Пецата за 2 коли разстояние от Иво може да набие спирачки да му изпушат гумите -аз виждам че го удря на клипа но Иво не си променя грам посоката на движение а Радо които е на 4 коли разстояние-завоя е открит и вижда кво става пред него няма време да спре-аиде бе ?та тои даже гумите не блокира??
Ще чакам коментари от несъгласните за наказание защото за мен си има Наказание по всеки параграф
Ще чакам коментари от несъгласните за наказание защото за мен си има Наказание по всеки параграф
Абсолютно никакво наказание......Тошката го е описал предостатъчно добре и трябва да сме за да се накаже
- ivanstefchev
- Организатор
- Име: Иван Стефчев
- Дебют: ГП на Европа 2009
- Сайт: www.Simracing.BG
- Любим пилот/и: Люис Хамилтън
- Обратна връзка:
Изчистил съм темата от ненужния спам. Придържайте се към правилата за гласуване! Ако искате да дискутирате дадена точка от правилника, мястото не е тук а в съседната категория...
- ivanstefchev
- Организатор
- Име: Иван Стефчев
- Дебют: ГП на Европа 2009
- Сайт: www.Simracing.BG
- Любим пилот/и: Люис Хамилтън
- Обратна връзка:
Краен резултат от гласуването:
3 гласа ЗА
7 гласа ПРОТИВ
0 Въздържали се
Радослав Иванов НЕ подлежи на наказание по т.6.2. от правилника на БгФ1 за сезон 2012.
Мисля, да използвам темата за да обявя, че Станислав Стоянов и Илиян Къдреков са наказани със стартиране от последна позиция в ГП на Малайзия, за нецензурни изказвания в сървъра на БгФ1 по време на официален уикенд и първо предупреждение за етикет от Управата! При повторно нарушение следва дисквалификация от 1 старт, при трето, дисквалификация за 3 старта.
3 гласа ЗА
7 гласа ПРОТИВ
0 Въздържали се
Радослав Иванов НЕ подлежи на наказание по т.6.2. от правилника на БгФ1 за сезон 2012.
Мисля, да използвам темата за да обявя, че Станислав Стоянов и Илиян Къдреков са наказани със стартиране от последна позиция в ГП на Малайзия, за нецензурни изказвания в сървъра на БгФ1 по време на официален уикенд и първо предупреждение за етикет от Управата! При повторно нарушение следва дисквалификация от 1 старт, при трето, дисквалификация за 3 старта.