Преразглеждане на инцидент Иванов срещу Кабакчиев

Най-добрите пилоти в България в борба за титлата! Дискусия и всичко нужно за новият сезон - мод, добавки, помощни материали, обяви за свободни места в отбори, презентации, помощ за нови потребители и бъдещи пилоти и т.н.
Аватар
samuil0501
Beginner
Beginner
Мнения: 70
Регистриран на: Пон 14 Сеп, 2020 8:10 pm
Име: Самуил Иванов
Дебют: 2020 Istanbul Park
Отбор: NetRex GrandPrix
Победи: 2
Подиуми: 9
Пол-позишъни: 2
Сайт: https://www.patreon.com/SamuilIvanovACpics
Управление: Thrustmaster T300
Любим отбор/и: Mercedes
Любим пилот/и: Ayrton Senna, Lewis Hamilton
Местоположение: Добрич
Обратна връзка:

Добър вечер! Мисля, че за доброто на лигата и за нейното развитие за напред е редно някои инциденти (като този) да се разглеждат повече пъти, ако е нужно. Искам наказанието ми да се отмени, защото смятам, че е несправедливо, и трябва да се тълкува като състезателен инцидент. Ето защо: При влизане в завоя моите предни гуми все пак успяват да препокрият неговите задни, макар и управата да го отрича, то е факт и се вижда bit.ly/3EfEwbY bit.ly/3sz6jBJ. Дори в самия завой, колата ми вече е плътно до неговата. И тук ще цитирам моята любима точка 5.1: Атака - защита. Болида заемащ по-предна позиция има право да избира траекторията си . В случай на атака , ако по-задно стоящия болид (атакуващия) припокрива с предните си гуми задните гуми на по-предно стоящия болид (защитаващия се) , то пилота с по-предна позиция е длъжен да се съобрази с траекторията на атакуващия го пилот , както и атакуващия трябва да се съобрази с защитната траектория на пилота пред него (да няма затваряне или избутване от страна и на двамата пилоти). Всеки инцидент причинен по неспазване на тази концепция ( независимо дали е пилота отпред или този отзад ) ще бъде наказвано в зависимост от характера на катастрофата ( в случай че има удар ). Кабакчиев се съобразява с моята траектория и реагира на време. Трябва да се вметне, че вратата е широко отворена. Агресивно изпреварване ли е? - ДА. Но все пак в правилата ли е? - ДА. Има ли някакво нарушение от моя или от страната на Кабакчиев? - НЕ. За доброто на всички е този инцидент да бъде преразгледан за 2-ри път. https://www.youtube.com/watch?v=fz92v-6NCrQ - видеото.


И нека да дам и един пример от реалната формула с Льоклер и Верстапен. https://youtube.com/clip/UgkxTaLtCLDGQ5 ... FB6f5V6J7J. Инцидент доста по - сериозен от този, Макс го избутва, но той е в правото си, защото не е против правилата. Той е препокрил неговите задни гуми с доста.


И ако всичко казано до тук не беше достатъчно, за да убеди управата, че наказанието трябва да бъде отменено, искам да дам още един пример. https://youtu.be/7XGibagw2-8?si=dwt_mqqC-1Q0vdiD. Тук ясно се вижда, как аз съм преди Каменов в завоя, той успява да ме настигне в средата на завоя и на самия изход аз съм зад него, но моите предни гуми все още препокриват неговите задни и дори са до неговия sidepod, което означава, че според т.5.1 той трябва да се съобрази с моята траектория, както и аз с неговата. За този инцидент обаче, наказание няма.

Надявам се, че след всичко казано до тук, управата е размислила и все пак е отменила наказанието. Искам и да се извиня за моите думи от вчера, относно управата и някои хора от лигата. Всеки прави грешки и няма как управата да е 100% права както аз няма как да съм 100% прав. Знам, че все още съм млад и импулсивен на моменти и се извинявам искрено затова. Лека вечер!
Samuil Ivanov
NetRex Grand Prix
Публикувай отговор