БгФ1 - Български Формула 1 Шампионат :: Форуми • Отмяна на наказание!
Страница 1 от 1

Отмяна на наказание!

Публикувано на: Нед 16 Май, 2021 12:21 pm
от YordanPetkov
Както всичко знаем след злощастните събития в ГП на Бахрейн и удара със г-н Барбуков ми беше наложено сурово наказание да стартирам последен 3 надпревари. Искам да чуя вашето мнение и да гласувате За или Против да ми бъде отменено наказанието за останалите 2 надпревари. Като цяло мисля, че е прекалено строго 3 състезания да стартираш последен, което си е губене на много шансове от където и да го погледнеш. А и мисля, че вече си изкарах едно състезание от последен, което е достатъчно.
Благодаря Ви и ще се видим в Китай!

Re: Отмяна на наказание!

Публикувано на: Нед 16 Май, 2021 12:26 pm
от NightF0x
Съгласен съм с теб ! Тези правила са писани, за времена когато имаше по 20 състезания на година. Сега общо са 11 и да стартираш последен в в повече от 1/4 от състезанията за годината си е срамота. Нека да чуем какво е мнението и на другите, но аз съм на мнение че такова наказание, на който и да е пилот трябва да се преразгледа и да се пренапишат правилата за актуалната ситуация - мод/календар и тн...

Re: Отмяна на наказание!

Публикувано на: Нед 16 Май, 2021 2:02 pm
от samuil0501
И аз съм на това мнение. 3 състезания са прекалено много!

Re: Отмяна на наказание!

Публикувано на: Нед 16 Май, 2021 7:19 pm
от IlkaHilka
И аз съм на това мнение. Още повече, че тази форма на наказания наистина не е съвсем актуална към настоящият момент,
а и не знам защо лага не е взет под внимание.
Въпреки че, Данчо си пада наистина малко буен 😊,
Барбуков се олива с тези контестации за тъпотии.
Май забравиха със съотбоникът му откъде и как тръгнаха в БГФ1.
Особено за Леонов лично колко съм се застъпвал.
Ама както и да е де,живи и здрави.

Re: Отмяна на наказание!

Публикувано на: Сря 19 Май, 2021 12:45 am
от IvanLeonov
Здравейте и от мен! Първо не съм гласувал за това наказание на Данчо Петков, понеже пропуснах състезанието, и второ Илка не съм пускал никакви контенстации спрямо никого. Просто гласувам за това дали според мен даден пилот е ЗА наказание или НЕ. Ясно ми е, че всеки прави грешки и не можем да бъдем перфектни. Съгласен съм, че не винаги можеш да се отдръпнеш от идеалната линия при син флаг и лично с теб съм нямал абсолютно никакъв проблем. В нито един момент не съм се оплакал от теб, така че не знам какъв е проблема. Гледам определената ситуация и гласувам за нея, нищо повече.
И аз съм против тези сурови наказания, никъде ги няма и мога да го потвърдя. Според мен наказанието на Петков трябва да отпадне също, въпреки че нямам право на глас!
Според мен едно състезание е достатъчно за изтърпяване на наказание.
Благодаря и се надявам да не съм обидил някого! Не го приемай лично, Илка!

Re: Отмяна на наказание!

Публикувано на: Сря 19 Май, 2021 12:55 am
от ivanstefchev
Преди да се вземе крайно решение, бих искал да видя мнението на Барбуков, все пак контестацията беше пусната от него.

Re: Отмяна на наказание!

Публикувано на: Сря 19 Май, 2021 8:18 am
от Barbukov
Аз съм ЗА смяна на наказанието с по-леко, защото наистина 3 старта са прекалено много. Мисля, че 1 старт е достатъчен, а вече при повторно провинение може да се мисли за по-голямо наказание. Аз съм следвал правилника и съм пуснал контестация спрямо ситуацията, а не последващото наказание. Мнението ми е наказанието да отпадне вече след като е минал 1 старт.

До подаването на контенстации от мен: В Австралия имах отново инцидент с колегата Петков. Той ми се извини и не съм подавал контенстация. Във втория старт обаче нещата бяха по-сериозни вече и затова следвах процедурата.

След един разговор без подаване на констенстация от мен, след едно наказание и след сегашното ми мнение да му се намали наказанието се надявам колегата Петков да бъде по-внимателен в следващите стартове!

До ИлкаХилка: Аз в БГФ1 започнах да се състезавам миналата година и е малко нелепо да говориш за такива неща. Всеки има право на контестации. Аз имах проблеми с още двама в последното състезание, но се чух с тях след състезанието и изяснихме нещата без да последват контенстации. С такъв човек и такова поведение като твоето няма как да се разбера, затова следвам процедурите. Като говорим кой от къде е започнал, да не казвам колко човека говорят за теб ти от колко време караш, а поведението ти на пистата е като на новобранец. Не исках да изказвам това мнение, защото е чиста загуба на време да си чешем езиците, но явно ти имаш достатъчно време за това! Не забравяй, че имаш и задължения, а не само права.

Поздрави!

Re: Отмяна на наказание!

Публикувано на: Сря 19 Май, 2021 11:44 pm
от IlkaHilka
Барбуков, във дадената ситуация с твоята контестация ,просто исках да те пусна по-бързо и затова намалих и не бях въобще на идеалната линия.
(Да вметна, че това не ми харесва при новата система- обвиняваният не може да се защити по никакъв начин.)
Не виждам в случая какъв е проблемът. То затова и хората гласуваха правилно. Другият път, щом настояваш, ще ме чакаш 3 завоя за да те пусна.
В крайна сметка и аз искам да съм бърз като теб и Леонов ,но просто явно не ми се получава.
Това не означава, че и ние нямаме нашето си състезание в ,,Б,, група.
Не знам какво държание мислиш че имам, аз съм тук просто за единия кеф. На пистата гледам да не преча на никого и от никого не се оплаквам, макар че бях блъскан всеки един кръг. Даже на Малайзия от лап2 след удар отзад и завъртане в стената колата ми беше като коледна елха, но даже не съм гледал повторението за да видя кой беше.
Ти си този, който все се жалва и това ме дразни. Погледни че, последните 4 контестации са все от теб.
Разбирам да е за нещо, което генерално ти е прецакало състезанието, ама за 2-3 десети, айде няма нужда.
Поеми дълбоко въздух, издишай спокойно и се наслаждавай на живота.


Леонов, съжалявам, явно съм те засегнал, не съм искал, извинявай.