БгФ1 2022 - симулатор, мод, дискусия

Какво искате да има в новия update на мода? Пишете тук!
Аватар
ivanstefchev
Организатор
Организатор
Име: Иван Стефчев
Дебют: ГП на Европа 2009
Сайт: www.Simracing.BG
Любим пилот/и: Люис Хамилтън
Обратна връзка:

Сезон 2021 е почти към своя край. Големият въпрос е дали през 2022 продължаваме да експериментираме с Асето или да преминем на рФактор 2?

Предложения? Симулатор? Мод? Очаквам всички да се включат активно в темата!
Аватар
Nikolai Karakolev
Beginner
Beginner
Име: Николай
Дебют: Aвстрия 2021
Отбор: Apex Oracle Racing
Победи: 0
Подиуми: 2
Пол-позишъни: 0
Управление: Trustmaster T300
Любим отбор/и: FERRARI
Любим пилот/и: Kimi Raikkonen

На мен лично ми харесва идеята за рФактор 2 , тъй като Асето нещо не ми допада, пък и го водят наистина доста добър симулатор, като единствения недостатък за момента е интерфейсът там, но уж щяха да го правят на ново :)
Последно промяна от Nikolai Karakolev на Пон 01 Ное, 2021 11:22 am, променено общо 1 път.
Аватар
samuil0501
Beginner
Beginner
Име: Самуил Иванов
Дебют: 2020 Istanbul Park
Отбор: NetRex GrandPrix
Победи: 2
Подиуми: 12
Пол-позишъни: 3
Сайт: https://www.patreon.com/SamuilIvanovACpics
Управление: Thrustmaster T300
Любим отбор/и: Mercedes
Любим пилот/и: Ayrton Senna, Lewis Hamilton
Обратна връзка:

Ако минем към РФ2 ще съм пак 9-ти. Но ще свикна.
Samuil Ivanov
NetRex Grand Prix
Аватар
Maestroto
Beginner
Beginner
Управление: Logitech G29
Любим отбор/и: Scuderia Ferrari
Любим пилот/и: Michael Schumacher
Обратна връзка:

Нещо от към оптимизация ми куца рф2… Машината ми е доста над стандартна за гейминг и се задъхва на места.За което нямам обяснение. Но… РФ е най- доброто за симулация на състезание, не е само до физики. Примерно наказанията - преминаване през пита, стоп гоу и т.н. Вчера изпуснах точката за спиране на един завой, наложи се да пресека с върната газ и ме наказа 20 секунди. Самата игра не е наясно какво се случва в нея и наказанията са олигофренски. На РФ2 също мисля има симулация и на промяна на времето, ДРС-а работи добре, мисля ще е повече от интересно. Да тестваме след НГ, да видим какво ще излезе. 😀

Това не изглежда зле като че ли…

https://youtu.be/cNDUElANBC8
Kalin Sergeev
F1 ROTE GP
Аватар
ivanstefchev
Организатор
Организатор
Обратна връзка:

Maestroto написа:
Пон 01 Ное, 2021 11:33 am
ДРС-а работи добре
От 2022 болидите няма да имат ДРС заради значително по-големият ефект на изтегляне, който обезмисля системата :) Една дивотия по-малко :smirk:
Аватар
Barbukov
Beginner
Beginner

Тъкмо свикнахме с тези батерии и занимавки
Аватар
IvanLeonov
Beginner
Beginner
Име: Иван Леонов
Дебют: 2012 Испания
Отбор: NetRex Grand Prix
Управление: Thrustmaster
Любим пилот/и: Фернандо Алонсо

Здравейте! Много зависи какво точно искаме за следващия сезон.
Първо - ако гоним реализъм (много внимателна работа с гумите), доста повече възможности за настройка на колите(като недостатък може да отбележа работата с хибридните модули и батерии, които няма как да се симулират, но пък за сметка на това се износват спирачки и двигател, което пък го няма в Асето Корса), рФактор2 е решението.
Второ - ако останем на Асето Корса ще бъде много по-лесно за всички, просто самото управление на колите е в пъти по-лесно от това на рФактор2. Примерно в Асето има доста бъгове и недооправени неща, както виждате (например наказанията, които играта налага, бъговете при повторенията, невъзможността от Manual Pit Limiter).
Трето - рФактор2 е по-тежка от Асето Корса, дори хората с много мощни машини играят на ниски графики, за да нямат проблеми, та не знам и в това отношение как ще се впишем.
Четвърто - има доста модове на рФактор2, повечето от които са с големи недостатъци - едните в бавните завои, другите в бързите - та ако ще преминаваме на нея, трябва много внимателно да се тестват различни модове и да се оцени кой е най-добрият избор за нашия шампионат - не трябва да се гледат само как изглеждат колите като модели и графики, а основно тяхното поведение.
Колкото до интерфейса на играта - в последните няколко месеца от Studio397 направиха много промени и вече рФактор2 изглежда като много модерна игра, мога да кажа, че дори по-добре от Асето Корса.
За мен е най-лесно да кажа, че искам да преминем на рФактор2, но картинката е малко по-сложна и трябва да решим в каква посока ще се развива шампионата.
Има голяма вероятност хората да се откажат, когато преминем към нещо "по-реалистично", просто защото разликите ще са по-големи и колите ще са силно казано "неуправляеми", а за гумите - за тези, които карат с 90/180 градусови волани ще умират може би на 4-5 обиколка, заради прегряването и невъзможността от прецизно завиване - нищо общо с Асето Корса.
Ако останем на Асето - картинката е ясна - Formula Hybrid 21 или Formula Hybrid 22 (ако излезе преди да започнем сезона) - най-реалистичното, което можем да имаме на Асето за Ф1 поне в момента.
Предлагам да се набележат някои модове на рФактор2 и да се тестват - F1 ACFL имат добър мод , FSR 2020 мода също би бил добре като управление за нещо като нашата лига. За други не знам в момента - трябва да се потърси и разбира се тества.
Иван Леонов
NetRex Grand Prix
Аватар
samuil0501
Beginner
Beginner
Обратна връзка:

Ако не се разберем ще минем на Ф1 2021 XDDDD
Samuil Ivanov
NetRex Grand Prix
Аватар
IvanLeonov
Beginner
Beginner
Име: Иван Леонов
Дебют: 2012 Испания
Отбор: NetRex Grand Prix
Управление: Thrustmaster
Любим пилот/и: Фернандо Алонсо

samuil0501 написа:
Вто 02 Ное, 2021 12:37 pm
Ако не се разберем ще минем на Ф1 2021 XDDDD
Има доста желаещи за F1 2021 шампионат, но и там ще има проблем с подкарването на играта. Иначе до колкото съм чувал не е никак лоша като физики и графиките са ТОП, и доста хора питат за нея.
Дори и топ симрейсърите се прехвърлиха там, защото там са официалните отбори и големите E-Sports евенти в момента.
Иван Леонов
NetRex Grand Prix
Аватар
Maestroto
Beginner
Beginner
Обратна връзка:

След два дни тест на рф2, нещо не ме радва. Има симулация на време, но от графиката на пистата, няма как да разбереш колко точно вода има... разбираш го след като сложиш грешните гуми. :D Добре, за ДРС-а съм съгласен, но... Вижте какво стана на Монца - без него изпреварвания - дръжки, само процесия. Пак казвам, че играта адски тежи, 32 кила рам с осем интела и нелошо 8гб видео и на добри настройки е леща. не ми се мисли с 15 човека в сървър за какво иде реч. А и на фона на днешните игри изглежда меко казано отвратително графически.
Асето има големи недомислици, и те са доста кофти. Ако трябва да погледнем общата картина - мисля, че F1 2021 е най-приличното към момента. Има абсолютно всичко за сим рейсинг, всичко работи добре, наказанията са чудесни, има си сейфти кар и виртуален сейфти кар + дъжд. Физиките са... ами там не знам... малко по-долу от Асето, според мен. Но пък компенсира с брилянтен геймплей. Сървърите са топ - не мърдат... какво повече. Единствено не знам как стои въпроса с къстъм оцветяването и от към организация - сървър, настройки, реплеи и т.н. Макар, че РК едва ли ще има работа - играта наказва доста адекватно... Единствения минус е цената на оригиналната. Около 100-ина лева принципно не би трябвало да са проблем, но всеки си знае. Друг вариант е F1 2020, която освен менютата не се различава много от 2021 (дори батери мода може да се манипулира ръчно в състезание). А и по разните сайтове може да се намери за около 40 кинта.
IvanLeonov написа:
Вто 02 Ное, 2021 3:18 pm
Има доста желаещи за F1 2021 шампионат, но и там ще има проблем с подкарването на играта.

Не е така, оптимизирана е добре и не тежи като рф2.
Бе я да пусна една анкета, да видим общите нагласи. :D :D :D
Kalin Sergeev
F1 ROTE GP
Аватар
Ivanov37039
Beginner
Beginner
Име: Иван Иванов
Отбор: Sparta Racing Team

Според мен, ако останем на Асето ще бъде най-лесният вариант. Свикнахме с нещата. Единственото което трябва да направим е да сменим мода, което става за нула време. Ще си спестим доста занимавка. Ако не бяха тия недоразумения с играта(всички знаят за какво пиша), според мен нямаше да има изобщо дискусии. Като цяло съм отворен за всички други варианти. Разполагам с последните 3 версии на официалната Ф1 игра, както и Рф2. Ако по някакво чудо преминем на Ф1-то плюса ще е, че ще спечелим доста нови участници. Играта има наистна що годе прилични физики, но не може да с е сравнява с Асето в това отношение. Значително по-лесна е за управление, и няма да е много по вкуса на топ карачите. За Рф2 не мога да изкажа кой знае каво мнение, защото съм карал там доста малко, но определено там също може да намерим оптимален вариант. Надявам се да се вземе правилното решение, все пак има доста време за тестове и проби.
Аватар
ivanstefchev
Организатор
Организатор
Обратна връзка:

Ако останем на Асето - ТОВА е мода, в който се целим за сезон 2022.
Аватар
samuil0501
Beginner
Beginner
Обратна връзка:

Късмет на всички, колата е ужасна. :ДДД
Samuil Ivanov
NetRex Grand Prix
Аватар
Maestroto
Beginner
Beginner
Обратна връзка:

https://youtu.be/lDV3cgfV6AE
Относно топ карачите - те са трима и си карат в някаква тяхна лига далеч напред. След това една що годе силна групичка от 5 човека, които си карат и те самостоятелно и накрая моята група на лешоядите - който отпадне само примъкваме с по едно място напред.

Аз съм за Ф1 и ще се опитам да се обоснова защо:

1. При ф1 няма да има чак такива големи разлики.
2. Има го момента с променящите се условия в квалификация и състезание, може да стане разбъркване и не толкова силен карач да се озове на подиума.
3. Сейф ти Кар, събиране на колоната и т.н.
4. Наистина ще се привлекат повече хора и грида може да се напълни.
5. Като още един плюс са стабилните сървъри без лагове и подобни глупости.
6. Няма нужда от модване на трасета, всичко си е там, плъг ЕНД плей дет се вика.
7. Да припомням ли на първия голям локДаун къде караха не малка част от действащите пилоти - да за забавление, но всички мисля ги гледахме.

И те така. 😂
Kalin Sergeev
F1 ROTE GP
Аватар
bushido
Beginner
Beginner

Maestroto пиши си името в ника за да знам, кои са другите лешояди като мен-да не се кълвем взаимно бре. :giggle: :giggle: :giggle:
Иначе относно мода за другата година притесненията ми са единствено заради хардуера-има хора като мен, които нямат добра видеокарта, а сега е просто безумие да се купува и не се очертава подобрение на нещата. Тук поне като се разредят колите и карам с 40-50 кадъра на минимални настоийки. Иначе при старт с 14-15 болида имам 18-20 кадъра и определено губя 2-3 места заради това че се отказвам да се се боря за място в първите завои поради насичане на картината. Като цяло Ф1 на Codemaster би трябвало да е най-добра. Не съм я карал, но пробвах преди време 2018 и беше много аркадна. Дано са я оправили откъм управление.
Ивайло Каменов
Silver Arrows F1 Racing
Публикувай отговор